בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבע קלאסיקות מהמטבח הערבי בגרסאות צמחוניות וטבעוניות

השפית נאיפה מולא ממסעדת "יפו תל אביב" חזרה על מנות מסורתיות ונתנה להן פרשנויות עדכניות ונטולות בשר

7תגובות
קובנייה טבעונית
מגד גוזני

לכבוד פסטיבל א-שאם שחוגג את האוכל הערבי השאמי ונערך בחיפה מדי שנה, שפית נאיפה מולא ממסעדת "יפו תל אביב" מציעה מתכונים צמחוניים וטבעוניים מלאי טעם וצבע שמציגים מטבח שורשי קצת שונה.

תבשיל בורגול פיקנטי עם גבינה מלוחה מעל ובמיה מטוגנת 

מנה שיכולה לשמש כתוספת או כארוחה שלמה, משביעה אך קלילה, בריאה ומזינה

תבשיל בורגול פיקנטי עם במיה מטוגנת
מגד גוזני

חומרים:

1 בצל חתוך קוביות 

1 פלפל אדום חתוך לקוביות 

שני קישואים חתוכים לקוביות 

חציל בינוני חתוך לקוביות 

3 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות 

10-15 יחידות במיה (אפשר גם קפואה לא בעונה)

2 כוסות בורגול עבה 

3 כוסות מים 

חצי כוס שמן זית

כף גדושה אריסה 

מלח לפי הטעם

מעט פלפל שחור 

חצי כפית כמון 

כפית בהרט 

חצי כפית פפריקה 

להגשה:

גבינה ערבית מלוחה 

פטרוזיליה קצוצה 

ההכנה: 

לסיר בינוני מוזגים חצי כוס שמן זית.

מוסיפים אל הסיר את קוביות הבצל והפלפל האדום, מבשלים חמש דקות על אש בינונית ואז מוסיפים את הקישואים והחצילים, ומבשלים חמש דקות נוספות. 

מוסיפים את העגבניות ומתבלים. 

שוטפים את הבורגול, מערבבים יחד עם יתר החומרים, מוסיפים את המים, מערבבים, טועמים את המים ומתקנים תיבול.  

מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך שמונה דקות בערך, עד שהבורגול נגיס ומוכן. בזמן זה, מטגנים את הבמיה במחבת עם מעט שמן, כמה דקות עד השחמה. 

מגישים בצלחת ומפזרים מעל גבינה או יוגורט ובמיה מטוגנת מעל.

פאטה חומוס וחצילים 

וריאציה על חומוס עם קוביות חציל ופיסות פיתה מטוגנות בה. ככזו, היא יכולה בהחלט להיאכל כארוחת בוקר אך עלולה להחזיק סועדים גם עד שעות הערב המוקדמות

פאטה חומוס וחצילים
מגד גוזני

חומרים:

2 כוסות יוגורט 

חצי כוס טחינה גולמית 

גרידה מקליפת חצי לימון 

חצי פיתה, חתוכה לקוביות 

חצי חציל קטן, חתוך לקוביות 

כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים 

מעט פפריקה 

מעט סומאק 

כמה גבעולים ועלים של פטרוזיליה קצוצה

מלח לפי הטעם

שמן, לטיגון

שמן זית, לזילוף

ההכנה: 

בקערה, שמים את היוגורט, הטחינה הגולמית, גרידת הלימון וקצת מלח ומערבבים היטב באמצעות מטרפה.

במקביל, מטגנים את קוביות החציל והפיתה במחבת עם שמן.  

מוסיפים אל המחבת חצי מכמות גרגירי חומוס ומטגנים גם אותם - חשוב להקפיד שיהיו יבשים, ללא מים.

מרכיבים את המנה: בצלחת או בכוס מסדרים תחילה את המסה של היוגורט ומעליה ממקמים את הטוגנים, גרגירי החומוס ומפזרים קצת סומאק וקצת פפריקה מעל. 

מעל הכל מזלפים שמן זית, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים.

*אפשר להוסיף מה שרוצים למנה, לדוגמה - מוזלי מלוח שאפשר להוסיף גם אליו כל תוספת שרוצים

סמבוסק מטוגן מבצק זעתר במילוי גבינה מלוחה 

מאפה ריחני וממכר שמקבל את הבישום התבליני ברקע והטעם הייחודיי שלו הודות לזעתר בבצק והגבינה המלוחה במילוי

סמבוסק מבצק זעתר במילוי גבינה מלוחה
מגד גוזני

חומרים לבצק:

קילו קמח 

2 כוסות זעתר טרי, קצוץ

כוס שומשום

1 ו-3/4 כוסות שמן קנולה 

כף מלח 

כף סוכר 

חצי כף שמרים יבשים 

3 כוסות מים פושרים

שמן קנולה, לטיגון בשמן עמוק

למילוי: 

250-300 גרם גבינה ערבית מלוחה (או כל גבינה מלוחה שמתאימה לטיגון) 

מעט אגוז מוסקט 

ההכנה:

במיקסר, שמים את כל מרכיבי הבצק ומערבבים באמצעות וו לישה עד קבלת בצק אחיד. 

מוציאים את הבצק מהמיקסר, מחלקים אותו לחמישה או שישה כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה כ-10 דק לפני שמתחילים לעבוד איתו שוב.  

מתום עשר דקות, מרדדים כל כדור לעובי של 2 ס"מ, קורצים, ממלאים ככף גבינה בכל כדור וסוגרים בכל צורה שרוצים - למשל, מעטפה.  

בסיר, מטגנים בשמן עמוק כל סמבוסק על אש בינונית, עד הזהבה.

קובנייה טבעונית

המתכון הבא הוא ההוכחה הניצחת כי קובנייה לא חייבת להכיל כלל בשר נא כדי להיות מנה מצוינת - ולא רק שהיא נטולת בשר, היא אפילו טבעונית

קובנייה טבעונית
מגד גוזני

חומרים:

3 תפוחי אדמה בינוניים 

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות 

כוס בורגול דק, מושרה במים כעשר דקות

כוס שמן זית 

כפית אריסה 

חצי כפית בהרט 

חצי כפית פרחי בזיליקום מיובשים (לא חובה) 

חצי כפית נענע יבשה 

מלח לפי הטעם 

*להגשה: לימון, צנוניות ובצל טרי

ההכנה:

בסיר עם מים, מבשלים שניים מתפוחי האדמה.

בסיר שני, ממקמים את שני הבצלים החתוכים לקוביות.

מקלפים את תפוח האדמה השלישי, חותכים לקוביות קטנות ומצרפים גם אותו אל הסיר השני, יחד עם כוס שמן זית, קצת מלח ומעט בהרט ומבשלים על אש נמוכה (קצת דומה לבישול קונפי) עד ריכוך.

אחרי שתפוחי האדמה מהסיר הראשון רכים ומוכנים - מסירים מהאש, מצננים מעט ומועכים לפירה. 

בקערה, ממקמים את האריסה ואת הבורגול המושרה, מנוקז ממים. 

מוסיפים לקערה בהרט, פרחי בזיליקום מיובשים, נענע יבשה ומלח לפי הטעם. מערבבים הכל, טועמים ומתקנים תיבול.  

מגישים כמו קנל - בצורת כדור גלידה מאורך ובצידו מניחים את תבשיל תפוח האדמה והבצל שהכנו מקודם (שנקרא, אגב, ״חשווה״).  

*מומלץ להגיש עם לימון, צנונית ובצל חי בצד.

___

פרטים נוספים על פסטיבל א-שאם אפשר למצוא כאן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו