מרק מינסטרונה טבעוני - דובדבנים - הבלוג של אורה קורן - הארץ
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק מינסטרונה טבעוני

מתחילים עם כרוב, גזר וזוקיני וכל השאר זה בונוס

תגובות
מרק
אורה קורן

מרק איטלקי עשיר בו אפשר לגוון עם ירקות לפי מה שיש בבית, או לפי מה שאוהבים. לגבי הפסטה: למינסטרונה מוסיפים פסטה בסוף הבישול. הפסטה צריכה להיות בגודל, שיעלה על הכף עם המרק. אם מתכוונים להשתמש בכל הכמות באותה ארוחה, אפשר להוסיף אותה לסיר בדקות האחרונות, לפי זמן הבישול המומלץ של הפסטה פחות 2-3 דקות לפחות (היא תמשיך להתבשל מהחום של המרק). אבל, אם מתכוונים לשמור חלק מהמרק לארוחות נוספות - עדיף לבשל את הפסטה בנפרד רק שלוש דקות פחות מהזמן המומלץ. אחר כך תוסיפו לקראת הגשה לכמות המרק שמחממים ומתכוונים להגיש, כך שתשלים את הבישול במרק הרותח ותקבל את טעמיו. פסטה שנשארת בתוך המרק יממה, או יותר, מתרככת מאוד, סופחת את הנוזלים שלו ועלולה להפוך אותו לדייסת ירקות.

מה צריך?:
3 יחידות זוקיני (כ-200 גרם)
3 גזרים
1 לפת (150 גרם)
רבע כרוב קטן
רבע כרובית קטנה
1 מגש פטריות כהות
500 גרם תפוחי אדמה
1 כרשה
1 חציל קטן (כ-300 גרם)
שמן זית לטיגון
500 מ"ל ציר ירקות (או מרק בטעם עוף מאבקה מה שפחות רצוי, או מים)
1.5 ליטר מים רותחים
מלח פלפל

מה עושים?
מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים.
חותכים את הפטריות לחתיכות גסות.
פורסים את הכרוב לפרוסות דקות שמתפוררות לרצועות דקיקות.
פורסים את הכרשה לטבעות ושוטפים היטב במים להוצאת שאריות חול.
חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות (ברינואז).
מחממים שמן זית. מכניסים את הירקות כך שהקשים נכנסים ראשונים והרכים בסוף. מקפיצים בין כל תוספת ירק כמה דקות. מתבלים במלח ופלפל.
מוציאים חצי מהירקות ושומרים בצד.
מוסיפים מים וציר לירקות שנשארו בסיר. מרתיחים ומבשלים כ-20 דקות.
מבשלים את הפסטה כחצי מזמן הבישול המומלץ. מוסיפים לסיר את הפסטה לפי כמות המרק שרוצים להגיש באותה ארוחה להשלמת הבישול.
מכבים את האש ומוסיפים את הירקות שנותרו בחוץ. הם יתבשלו בחום של המרק ויהיו יותר פריכים מאלה שכבר בתוכו.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#