בלוגים

דובדבנים / הבלוג של אורה קורן

מתכונים מקוריים לסינייה, מקלובה וקטאייף

כמה שעות של סדנה דרוזית בכפר מראר שבגליל הניבו שורת מתכונים אותנטים ואהובים. פרק ראשון

11תגובות

היינו ארבע חברות ברכב הוותיק שלי, כשהוא כמעט ויתר על אחת העליות בדרך לביתה של פנינה, השוכן בקצה ההר בכפר מראר. לאחר התאוששות קלה הוא זינק בעלייה כמו חדש, והתמקם לצד הבוסתן שנחבא בין בתי הכפר.

מהחלון שבקומה השנייה נפנפה לנו פנינה בחיוך רחב, ומיהרה לרדת לפתוח את הדלת. נכנסנו לעולם קולינרי דרוזי, שיצאנו ממנו אחרי כמה שעות מענגות. איך קיבלה את השם העברי פנינה ומהן קורות חייה, תוכלו לשמוע ממנה, על כוס קפה, שאיתו היא מקבלת את אורחיה ונפרדת מהם. אל תחפשו אותה בצילומים, היא ביקשה לא להצטלם.

סדנה דרוזית
אורה קורן
להמשך הפוסט

פרוז'לדה - מאפה גבינות טורקי

יש לכם הרבה גבינות במקרר? הכירו את מאפה הגבינות הטורקי ש"שותה" שמן זית והופך רך וריחני ונקרא - פרוז'לדה והוא ארוחת בוקר מושלמת

6תגובות

מאפה טורקי-יהודי מלא גבינות, בבחירה לפי הטעם האישי, עם השף משה רוזנברג. עם סלט ליד, זו ארוחת בוקר נהדרת.

מה צריך?
500 גרם קמח
חצי כוס שמן זית
1 כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
200 גרם בולגרית חתוכה לקוביות
150 גרם גבינה צהובה מגוררת (גלבוע)
200 גרם מוצרלה מגוררת
2 ביצים
300 מיליליטר (כוס וחצי) מים

פרוז'לדה
אורה קורן
להמשך הפוסט

פאי שוקולד מצוין, ללא אפייה

לאחר שהתברר לי שכולם סביבי אוהבים פתי בר, הכנתי את פאי השוקולד המפנק עם בסיס ללא אפייה. התוצאה קיבלה ציונים מעולים מהטועמים

לאחר שעוגת הגבינה ללא אפייה זכתה להצלחה גדולה, וכיוון שבתכנון היה פאי שוקולד, החלטתי להכין אותו עם בסיס של פירורי פתי בר, שוב ללא אפייה, במקום בצק פריך אפוי. הצלחתי אפילו להוציא ממנו את החמאה, לטובת הבריאות, אבל לא, זו לא עוגה דלת קלוריות. "ואו, זה מטורף", אמר א', לפני שלקח עוד חתיכה "עוגה מעולה" אמר ש', חובב הקולינריה הביקורתי.

הפאי מופיע בשני מתכונים: הכי קל להכנה, ומורכב יותר - שיש בו יותר טעמים ומרקמים.

פאי שוקולד
אורה קורן
להמשך הפוסט

פשטידת קישואים, מאפינס כרובית

מתכון בסיסי שאפשר להחליף בו את הירק למה שאוהבים (כרובית, ברוקולי, תפוח אדמה, בטטה, או דלעת), אך חשוב לשמור על העיקרון: לרכך אותם לפני השילוב בפשטידה

כלל האצבע להכנת פשטידת ירק אומר: לכל קילוגרם ירק, מוסיפים 3-4 ביצים (תלוי בגודל), 3-4 כפות קמח (לפי מספר הביצים), גביע יוגורט, או קוטג' ו-100 גרם גבינה קשה מגוררת.
כשמדובר בירק עם הרבה נוזלים, כמו קישוא, זוקיני, או בצל, יש לגרר אותם, לזרות מעט מלח, להמתין 10-15 דקות שהמלח יוציא מהם את הנוזלים ולסחוט היטב, רצוי אפילו פעמיים. לא תאמינו כמה נוזלים ייצאו מהם. הנוזלים לא יחסרו בפשטידות, הן ייצאו עסיסיות.
כל השאר הן תוספות כיד הדמיון, שמעשירות את המרקם והטעם, כמו צנוברים, בצל מגורר, או תימין.

מה צריך?
1 קילוגרם קישואים (כ-7 יחידות)
4 כפות קמח, רצוי מלא
4 ביצים בינוניות
1 בצל יבש
גביע קוטג'
100 גרם גבינות צהובות מעורבות מגוררות (לדוגמה: פרמזן, עמק, גאודה)
מלח, פלפל
שמן לשימון תבנית
שליש כוס פירורי לחם
מעט פרמזן מגוררת (כרבע כוס)

קישואים
אורה קורן
להמשך הפוסט

פאי תרד וגבינות

המתכון שגרם לי להפסיק לעשות פשטידה בקערה אחת ולא לוותר על הבצק הפריך של הפאי

פעם התעקשתי לאפות רק פשטידות אינסטנט, כאלה שמערבבים בכלי אחד, יוצקים לתבנית ואופים. פשטידה עם בצק נראתה לי משימה מסובכת מדי. לא עוד. היום אני לא נפרדת מהמתכון הזה לבצק פריך, שמשמש בסיס לכל פשטידה. הוא תמיד מצליח, ויש בו טוויסט של טעם וצבע, שמגיעים מקשקבל מגוררת, פפריקה ופטרוזיליה קצוצה. בניגוד לבצק פריך שלפעמים מסתבך בשלב הרידוד ונדבק,  אנחנו מדלגים על השלב הזה לגמרי. איך? כבר תגלו.

המתכון בסיסי, ואם בא לכם להיות יצירתיים, אפשר להחליף את התרד בכרובית, או פטריות, בצל, דלעת, דלורית, בטטה, תירס, קישואים, או חצילים - כל אחד לחוד, או בשילובים, כיד הדמיון.

תרד
אורה קורן
להמשך הפוסט