בלוגים

דובדבנים / הבלוג של אורה קורן

פשטידת קישואים, מאפינס כרובית

מתכון בסיסי שאפשר להחליף בו את הירק למה שאוהבים (כרובית, ברוקולי, תפוח אדמה, בטטה, או דלעת), אך חשוב לשמור על העיקרון: לרכך אותם לפני השילוב בפשטידה

כלל האצבע להכנת פשטידת ירק אומר: לכל קילוגרם ירק, מוסיפים 3-4 ביצים (תלוי בגודל), 3-4 כפות קמח (לפי מספר הביצים), גביע יוגורט, או קוטג' ו-100 גרם גבינה קשה מגוררת.
כשמדובר בירק עם הרבה נוזלים, כמו קישוא, זוקיני, או בצל, יש לגרר אותם, לזרות מעט מלח, להמתין 10-15 דקות שהמלח יוציא מהם את הנוזלים ולסחוט היטב, רצוי אפילו פעמיים. לא תאמינו כמה נוזלים ייצאו מהם. הנוזלים לא יחסרו בפשטידות, הן ייצאו עסיסיות.
כל השאר הן תוספות כיד הדמיון, שמעשירות את המרקם והטעם, כמו צנוברים, בצל מגורר, או תימין.

מה צריך?
1 קילוגרם קישואים (כ-7 יחידות)
4 כפות קמח, רצוי מלא
4 ביצים בינוניות
1 בצל יבש
גביע קוטג'
100 גרם גבינות צהובות מעורבות מגוררות (לדוגמה: פרמזן, עמק, גאודה)
מלח, פלפל
שמן לשימון תבנית
שליש כוס פירורי לחם
מעט פרמזן מגוררת (כרבע כוס)

קישואים
אורה קורן
להמשך הפוסט

פאי תרד וגבינות

המתכון שגרם לי להפסיק לעשות פשטידה בקערה אחת ולא לוותר על הבצק הפריך של הפאי

פעם התעקשתי לאפות רק פשטידות אינסטנט, כאלה שמערבבים בכלי אחד, יוצקים לתבנית ואופים. פשטידה עם בצק נראתה לי משימה מסובכת מדי. לא עוד. היום אני לא נפרדת מהמתכון הזה לבצק פריך, שמשמש בסיס לכל פשטידה. הוא תמיד מצליח, ויש בו טוויסט של טעם וצבע, שמגיעים מקשקבל מגוררת, פפריקה ופטרוזיליה קצוצה. בניגוד לבצק פריך שלפעמים מסתבך בשלב הרידוד ונדבק,  אנחנו מדלגים על השלב הזה לגמרי. איך? כבר תגלו.

המתכון בסיסי, ואם בא לכם להיות יצירתיים, אפשר להחליף את התרד בכרובית, או פטריות, בצל, דלעת, דלורית, בטטה, תירס, קישואים, או חצילים - כל אחד לחוד, או בשילובים, כיד הדמיון.

תרד
אורה קורן
להמשך הפוסט

קיש זוקיני צבעוני קל וקליל

הפעם הקיש מגיע בצבעי ירוק צהוב - מזוקיני וקישוא צהוב. שניהם נכנסים לתבנית ללא בישול מוקדם, כך שהמנה קלה להכנה. לא אוהבים זוקיני וקישוא? אל דאגה, היופי של המתכון הבסיסי הזה שאפשר להחליף את הירק שלו במה שאוהבים

תגובות

המגוון והצבעוניות של הירקות מושכים את העין ומוצאים עצמם מהר מאוד בצלחת. הפעם הקיש נצבע בצבעי ירוק וצהוב מהזוקיני והקישוא. שניהם נכנסים לתבנית ללא בישול מוקדם, כך שהמנה קלה להכנה.

לא אוהבים זוקיני וקישוא? אל דאגה, היופי של המתכון הבסיסי הזה שאפשר להחליף את הירק שלו במה שאוהבים - בטטה, כרובית, או בצל וכרישה. אפשר להשתמש בקמח רגיל. אבל, כיוון שאזל לי הקמח הרגיל, השתמשתי בקמח לפוקאצ'ה, שהוא יותר עדין (ויותר יקר). אני יודעת, שישנם שפים שטוענים, שאין הבדל של ממש בין הקמחים, אבל אני חולקת עליהם. הבצק יצא הרבה יותר טעים ונוח להכנה.
את החמאה אפשר להמיר למרגרינה ללא כולסטרול. ההבדל בטעם זניח.
מהחלבונים שנשארים אפשר להכין פבלובה אישית (נשיקות), שנשמרת לאורך זמן במקפיא.

זוקיני
אורה קורן
להמשך הפוסט

ספינקופיטה - מאפה יווני משובח

מאפה קלאסי של תרד וגבינות, מתאים לשבועות ובכלל

6תגובות

מאפה בלקני משובח, מבוסס על שלושה מרכיבים עיקריים בתוך עלי פילו: תרד, בולגרית וירוקים. אפשר להכין עם חמאה מומסת, או שמן זית. את המתכון מביא לנו השף המוכשר והמצחיק, מיודענו, השף משה רוזנברג.

המאפה אפוי הפוך, כאשר בסיום האפיה הופכים אותו על צלחת הגשה. זו הסיבה, שהשלב הראשון בהכנה הוא פיזור שומשום/קצח על תבנית משומנת.

ספינה
אורה קורן
להמשך הפוסט

ללא אפייה: עוגת גבינה פירורים קלה בנוסח טירמיסו

לקחתי את עוגת הגבינה-פירורים האהובה, שילבתי במתכון לטירמיסו אהוב לא פחות, והתקבלה עוגה שמורכבת מהטוב בשני העולמות

10תגובות

הבעיה העיקרית של העוגה היא, שצריך הרבה כח רצון כדי להפסיק לאכול ממנה. כל השאר - קלי קלות. החידוש בה הוא הבסיס הכהה והקקאו מעל, שהוכנו בהשראת הטירמיסו.

כמה הערות על תחליפים, אם אין לכם בדיוק את כל המרכיבים:

גבינה פירורים שוקולד
אורה קורן
להמשך הפוסט

לביבות ירקות ברוטב עגבניות-אורגנו

לביבות הירקות שלי קיבלו חיים חדשים כשפגשו את רוטב העגבניות וספגו אותו לתוכן. ועוד נשאר מספיק רוטב טוב, לנגב עם החלה

2תגובות

אפשר להכין אותן עם ירקות אחרים כמו פטריות, או סלרי. בכל גרסה מומלץ לא לוותר על תפוחי אדמה. אני מגררת אותם במעבד מזון במהירות שיא שחוסכת גם את דמעות הבצל. גירור על מגררת דקה תהפוך אותן יותר עגולות בסוף התהליך. גירור על מגררת גסה תיצור בהן קצוות שיחרגו מהמסגרת.

מה צריך (לכ-20 לביבות)?
2 תפוחי אדמה
2 גזרים
2 קישואים
2 בצלים
1 כוס עלים ירוקים מעורבים (לדוגמה: פטרוזיליה, כוסברה, רוקט, סלרי, חסה) קצוצים
2-3 ביצים
חצי כוס פירורי לחם (אפשר להחליף לקמח תפוחי אדמה, למי שאוכל ללא גלוטן)
פלפל ירוק חריף
4-3 שיני שום
מלח, פלפל
שמם לטיגון
לרוטב -
קופסה קטנה של רסק עגבניות
15 עגבניות שרי
בצל
פלפל חריף
ענף אורגנו ועוד עלים טריים להגשה
4 שיני שום
מלח,
פלפל
רבע כפית סוכר
מים רותחים
שמן זית לטיגון

לביבות ירקות ברוטב עגבניות-אורגנו
אורה קורן
להמשך הפוסט

סלט קיסר קצת אחרת

כמו שקורה לא פעם, השילובים המצוינים בסלט הזה נוצרו כמעט במקרה. חיפשתי במקפיא שאריות של אנשובי ומצאתי שקית עם ערמונים מוכנים למאכל. השילוב היה חגיגה של טעמים

3תגובות

במקור המנה מוגשת עם שניצל עוף מטוגן בפירורי לחם. מזה זמן חיפשתי תחליף שיאפשר למנה להיות כשרה, לאלה שאכפת להם, ולא יגרע מטעמה. הטונה שמצאתי, היא תחליף מעולה. לטעמי אפילו מוצלח מהמקור, אבל לא נתווכח.

טונה טרייה היא דבר יקר. למתכון אני משתמשת בטונה קפואה שהתגלתה כמצויינת, שמחירה נוח וניתן למצוא אותה במרכולים באגף הדגים הקפואים. אפשר להשתמש בטונה אדומה, או לבנה. זה לא ממש משנה. נתח אחד של טונה כזו (למעשה סטייק טונה) יכול להספיק לשתי מנות, אם מדובר במנות ראשונות.

סלט הקיסר
אורה קורן
להמשך הפוסט

פאי דייגים קל וטעים

מנה טעימה, מרשימה ואפילו קלה להכנה

הכל התחיל, כשהיה לי בבית סלמון שהקפאתי. למה? הבטחתי סלמון לארוחת חג, אבל לא הייתי בטוחה שבבוקר הארוחה יהיה לי סלמון טרי. אז יומיים קודם הכנתי גיבוי למנה המתוכננת.
בסופו של דבר, הסלמון הטרי אכן הגיע ביום הסעודה, קניתי אותו ונשארתי עם הסלמון הקפוא. התנחמתי בכך, שטעמו של סלמון שהוקפא ימים ספורים עדיין טוב בהרבה מזה של סלמון ששוכב בהקפאה עמוקה חודשים, בסופר. ובכל זאת, הרגשתי לא נוח להגיש אותו כמנה עיקרית בפני עצמה. אחרי הכל, יש לי במשפחה אניני טעם, שאני לא רוצה לאכזב.
החלטתי להכין אותו כמרכיב בפאי דייגים. כיוון שג' ביקשה גם סלמון וגם פירה משולב של תפוחי אדמה ובטטה כמנה לחג, השילוב עם הבטטה התבקש והתברר כמעולה.

המתכון שלהלן הוא פרווה. לגרסה חלבית אפשר להשתמש ב-50 גרם חמאה שממיסים בפירה ולוותר על הבצל המטוגן. אפשר להוסיף גם רבע כוס שמנת 15% לקבלת מרקם רך יותר.

פאי רועים
אורה קורן
להמשך הפוסט

מה עושים עם המצות שנשארו מפסח? לביבות ירק עסיסיות

אפשר למלא אותן כמעט עם כל ירק ועלה שנשארו מהחג, ובאופן מפתיע הן מאוד עסיסיות וקלות להכנה

6תגובות

מה עושים עם המצה שנשארה מפסח? חברתי רחלי הכינה את הלביבות האלה בחג, והן הפכו ללהיט אצלי במשפחה. במקור הן מגיעות כלביבות מצה וביצה. רחלי שילבה בהן ירק כדי להעניק להן ערך בריאותי ראוי. אצלה הלביבות היו עם הרבה גבעולי סלרי. כיוון שאצלי ישנם מתנגדי סלרי, שילבתי בהן ירקות אחרים אהובים יותר - פטריות שטיגנתי קלות, מה שהעניק להן טעם נוסף.

אפשר למלא אותן בשלל ירקות, או גבינות, או גם וגם (הכי טוב). הן עסיסיות במיוחד, וזה מגיע בעיקר מהרבה מים (אפס קלוריות) ומיצי ירקות שמגוררים לתוכן. הן הרבה יותר עסיסיות מכל גרסה שנתקלתי בה של לביבות לפסח. להלן הגרסה שלי שהכנתי לארוחת חג שני, שזכתה להתלהבות כללית.

לביבות מצה
אורה קורן
להמשך הפוסט

לחם טחינה מהיר, מושלם לפסח

עשר דקות עבודה ועשרים דקות אפייה יוציאו אתכם לחרות ממסורת המצות, בלי לוותר על הכשרות לפסח

65תגובות

את המתכון ללחם הכשר לפסח קיבלתי כבר לפני שנה מחברתי תמר, והוא שכב כאבן שאין לה הופכין. השנה הגישה אותו וידה בארוחת ליל הסדר, בגרסה משודרגת, והוא היה להיט.
אז, לפני ששוב אחמיץ אותו - הנה המתכון שכרוך בלא יותר מעשר דקות עבודה. את השאר עושה התנור ב-20 דקות. הלחם שמצולם כאן נאפה בתבנית חד פעמית. תבנית יציבה יותר תשמור טוב יותר על צורתו.

מה צריך (לתבנית מאורכת חד פעמית)?
6 כפות טחינה גלמית
4 ביצים
כף וחצי דבש/סילאן
כפית אבקת אפייה
קורט מלח
רבע כוס גרעיני חמניות ודלעת (השתמשתי בפיסטוקים ושומשום, שנשארו לי)

לחם טחינה
אורה קורן
להמשך הפוסט