טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הדור שלא ידע את השומשום

בחנות קטנה ודחוסה בנצרת מוכרת ראדה בולס דברי אומנות של בעלי מלאכה יהודים וערבים, כלים עתיקים ומיני עוגיות מסורתיות ופשוטות שכמעט נעלמו מן העולם

תגובות
ממתקי בסיסה
גיל אליהו

קמח, שמן זית, סירופ חרובים ושומשום. אלה הם ארבעת המרכיבים של הבסיסה, מאכל פשוט שהיה מדברי המתיקה הנדירים שעלו על שולחנם של תושבי ארץ ישראל טרם הפך סוכר הקנים למוצר תעשייתי זול להמונים. קולים גרגירי חיטה טחונים, מוסיפים מעט שומן, שומשום ודבש פירות, לשים — ומגלגלים לכדורים. זו תמצית התורה כולה ותמצית טעמו של התענוג הזעיר. "לא בטוח שלמתכונים האלה יש זכות קיום בעולם המודרני, ולא פלא שהם כמעט נעלמו מן העולם", מהרהרת בקול רם ראדה בולס, שעה שהיא מגישה את העוגייה הפשוטה לאורחיה בחנות שפתחה בנצרת. "היום...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות